Inzicht in jouw drijfveren

Drijfveren tonen jouw intrinsieke motivatie, ze vertellen je waarom je doet wat je doet en hoe ze jouw gedrag beïnvloeden. Hoe interessant zou het voor je zijn om te ontdekken wat jouw drijfveren zijn waardoor je inzicht krijgt in je eigen acties en reacties? En beter nog, hoe je met dit inzicht je drijfveren in kunt zetten om effectiever te gaan communiceren.

Voor jezelf

Dit is allemaal mogelijk via jouw eigen drijfveren profiel. Door het invullen van een korte vragenlijst komt jouw eigen unieke profiel naar voren waarbij gebruik wordt gemaakt van 6 drijfveer kleuren, namelijk; groen, geel, oranje, blauw, rood en paars. Via een persoonlijke en uitgebreide toelichting op jouw profiel krijg je inzicht in wat die kleuren voor jou betekenen en waar jouw kansen en mogelijkheden liggen om jezelf te ontwikkelen.

Voor jullie als team

Indien je in een team of op een afdeling werkt dan komen ook daar jouw persoonlijke drijfveren naar voren. Die zijn vaak merkbaar door jouw teamleden. Wie van jullie is bijvoorbeeld degene die altijd zorgt dat procedures nageleefd worden en wie komt er met nieuwe ideeën aanzetten of wie zorgt ervoor dat er ruimte is voor samen delen? Dit heeft allemaal te maken met drijfveren. Hoe meer je bekend bent met de drijfveren van jezelf en die van je collega’s hoe makkelijker het wordt om samen te werken. Door alle individuele profielen van een team bij elkaar te leggen wordt er een team profiel zichtbaar. Door middel van een team workshop krijgen jullie als team uitleg over de drijfveren binnen het team en gaan jullie oefenen met jullie drijfveren om zo een beter of een nog sterker team te worden.

Als coach ben ik gecertificeerd om individuele profielen af te nemen via de methode van Management Drives en daarmee teams te begeleiden.